Radio Tamburica
Android

Savski valovi

 

Savski Valovi su tamburaški sastav osnovan 1999. godine u Zaprešiću. Trenutno okuplja šestoricu velikih zaljubljenika u tamburu. To su:

Nikola Pušić - drugi brač
Hrvoje Ban - bugarija i glavni vokal
Danijel Rožanković - bisernica
 Tomislav Glogović - prvi brač
 Josip Šturlić - bas
 Ivan Prstačić - čelo

U svojoj dvanaestogodišnjoj karijeri bilježe brojne nastupe po Hrvatskoj (od Vinkovaca na krajnjem istoku, gdje su 2009. godine predstavljali zagorski kraj na svečanom otvaranju "Vinkovačkih jeseni", pa sve do Dubrovnika na jugu - koncert "Zagorje Dubrovniku"), ali i u inozemstvu i to najviše po državama gdje žive Gradišćanski Hrvati, ali i drugim (Slovačka, Mađarska, Austrija, Češka, Slovenija). Tijekom 2008. godine nastupili su na festivalima u Požegi ("Zlatne žice Slavonije") i Pitomači ("Pjesme Podravine i podravlja"), a na festivalu "Zlatna Ruža '09" osvojili su prvu nagradu u kategoriji zabavne i tamburaške glazbe. Osvojili su i Zlatnu tamburicu, prvu nagradu tamburaškog festivala "Tamburaška noć 2005." održanog u Maču, a nastupili su i u Krapini na Zagorskom glazbenom festivalu - Krijesnica.

Uz samostalne nastupe pratili su i razne soliste i pjevačke grupe. Nabrojat ćemo samo neke: Kvartet Gubec, Adam Končić, Rajko Suhodolčan, ŽVG Kajda, Siniša Miklaužić, Sabina Mikša, Filip Mikša, Branko Greblički Ventek, Ivica Pepelko i mnogi drugi. Treba izdvojiti i redovite te zapažene nastupe na festivalu "Pjesma i tambura" koji se održava u Krapini, a repriza festivala je u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Također su nastupili na velikom koncertu "Pisme i popevke" u Zaprešiću gdje su još nastupili i Kvartet Gubec te Pivači KUD-a Cambi iz Kaštel Kambelovca. Na snimanju emisije "Lijepom našom" u Zaprešiću kvalitetno su i profesionalno pratili brojne poznate pjevače: Ivana Mikulića, Dragu Mlinarca, Tihomira Kožinu, Danijelu Pintarić, Antoniju Šolu, Vlatku Burić i druge."

www.savskivalovi.com
Savski Valovi - MySpace
Savski Valovi - Facebook
Savski Valovi - YouTube
Savski Valovi - iTunes

e-mail: savskivalovi@gmail.com
tel: +385 98 642 779 ( Danijel )

← Nazad